onsdag den 22. februar 2012

Goodmorning sunshines


Jeg har gang i projekt "bliv sundere" og derfor har jeg ændret i mine morgenmadsvaner. Istedet for at spise en bolle med noget på, så har jeg taget noget A38 (med lav fedtprocent) og puttet noget frugt kompot oven på. Det er langt sundere end almindelig købe yoghurt der i virkeligheden er spækket med sukker og dermed også tomme og unødvendige kulhydrater - og hvad skal man med dem?

Igår lavede jeg en frugtkompot af jordbær og hindbær. Jeg synes ikke det behøver være særlig sødt, men lidt sødme må der gerne være, så jeg puttede ca. 2 teskefulde sukker i med en anelse vaniliekorn (jeg har en krukke sukker hvor jeg putter mine brugte vaniliestænger i, og det giver rigtig god smag til sukkeret og personligt synes jeg det er bedre end alm. vaniliesukker. Der er nemlig masser af smag i brugte vaniliestænger - så smid dem endelig ikke væk!).

Sådan gjorde jeg: 
Jeg tog en kasserolle og puttede ca. 1-2 spiseskefulde vand i. Puttede en håndfuld jordbær og en håndfuld hindbær i. Lod det koge ind. Jeg valgte at ødelægge bærene en smule, da jordbærene var ret store, men det gør man bare som man synes. Til sidst smagte jeg det til med mit hjemmelavede vaniliesukker og lod det køle af lidt inden jeg satte det på køl.

Om morgen tager man en skefuld og putter i sin portion yoghurt. Det er rigtig lækker, og har man først smagt dette, så kan den købte frugtyoghurt godt holde sig væk. Det er virkelig lækkert.
Et tip kunne være, at drysse en smule müsli oven på. 

Jeg valgte at blande det hele sammen, men man kan også bare spise det som en slags topping.

~ * ~ 

I've started this new project of mine called "get healthier"  and therefore I'm trying to change my breakfast habits. Instead of eating bread with something on I choose to eat some low fat plain yoghurt with  some stewed fruit. It's much more healthy than the fruit yoghurt that you can but in the supermarket - it's full of sugar which is empty and useless calories - and what do we need that for? 

Yesterday I made the stewed fruit using strawberries and raspberry. I don't think it needs to be that sweet, but some sugar is needed just to make it just a bit sweat, I used 2 teaspoon of sugar, but you do as you like it. The sugar I used contained a bit vanilla. I tend to put my used vanilla pod in a jar of sugar, even if the vanilla pod is empty it still contain a lot of flavour and in that way you can make your own vanilla-sugar. So don't throw them away - keep them in a jar with sugar! 

This is what I did: 
I used a saucepan and added a handful of strawberries and a handful of raspberries and left it to boil a bit until the whater disapear and it becomes a bit thick. Then I added what I think is a proper amount of sugar by tasting it. Just a bit. And then I let it cool down before putting it in the fridge.
Now it's ready for me in the morning the next day. 

It's that simple!
I choose to mix the yoghurt and the stewed fruit all together. You can also just eat it as a topping.
A tip could be to put some müsli on top. 

Enjoy! 


Når sommeren kommer vil jeg selvfølgelig bruge frisk frugt, som vist nedenunder, men i vintertiden er dette en god løsning.
When the summer arrives I'll use fresh fruit, as shown below, but in the winter time this is a delicious solution to do it. 


5 kommentarer:

  1. Det lyder godt nok lækkert! :D
    - det må du da lave, når jeg engang kommer og besøger dig :D

    Christina / frkstubba.blogspot.com

    SvarSlet
    Svar
    1. Eeehm .. Engang? Forhåbentlig snart? <3

      Slet
  2. thanks sweetie!!! this looks DELICIOUS!!!
    have a great day
    ************
    HF

    http://www.the-hf-blog.blogspot.com/

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Der var en fejl i denne gadget